1Fırını 180 C’ye ayarlayın. Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Ocakta kaynar su üzerine yerleştirdiğiniz kabın içerisinde tereyağı ve çikolatayı eritin.
2 Kenara alın ve üzerine kakao, Türk kahvesi ve tuz ekleyin. Topak kalmayıp parlak bir görüntü elde edene kadar iyice karıştırın.
3 Çırpma teli ile sürekli karıştırarak yumurtalı karışımı yavaşça çikolataya ekleyin. 20cm’lik yuvarlak kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayın.
4 Üzerine kakao dökün ve kalıbı döndürerek her yerine dağıtın, fazlasını dökün. Kalıba döktüğünüz karışımı önceden 180 C’ye ısınmış fırında 18-20 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarın.
5 Fırından çıkan kabarık kek göbekten çökmeye başlayacak. Tezgahta soğuduktan sonra 1 saat kadar buz dolabına atın. Afiyet olsun.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler