6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk

Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüsü
  • Sıvı yağ
  • Marine sosu:
  • 500 ml Sakıpağa Ayran
  • 1 büyük diş sarımsak rendesi
  • ½ kuru soğan rendesi
  • 1 yemek k. hardal
  • 1 çay k. acı sos (tercihen)
  • 1 çay k. tuz
  • 1 çay k. karabiber
  • 1 çay k. karbonat
  • Unlu karışım:
  • 2 bardak tam buğday unu
  • 2 çay k. tuz
  • 2 çay k. karabiber
  • 1 tatlı k. toz şeker
  • 1 tatlı k. toz kırmızı biber
  • 2 çay k. sarımsak tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Sos:
  • 300 gr Sakıpağa Süzme Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek k. limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek k. taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay k. kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Tarifin Hazırlanışı

  90 Dakika
  3 Kişilik

1Tavukların varsa yağlarını ayırarak başparmak kalınlığında şeritlere kesin.

2 Bir kabın içerisinde marine sosunun malzemelerini karıştırın ve kestiğiniz tavukları sosun içerisine atın.

3 Oda sıcaklığında 30 dakika-1 saat bekletin. Daha sonra pişecek ise tezgâhta bekletmeden buzdolabında maksimum 1 gün bekletebilirsiniz.

4 Düşük ateşte bir tava içerisinde 3-4 parmak kalınlığında kızartmalık yağı ısıtın. Yağ çok kızgın olmamalı. Yoksa tavukların dışı hemen kızarır içi çiğ kalır.

5 Ayrı bir kâsede unlu karışımın malzemelerini karıştırın.

6 Marine sosundan bir su bardağı kadar ayrı bir kaba aktarın.

7 Tavukları tavaya atmadan hemen önce sırasıyla una bulayın, fazla unu silkeleyip marine sosuna daldırın ve son defa tekrar una bulayın.

8 Düşük ateşte dış kabukları hafif koyulaşana kadar pişirin. Tavukların pişmiş olması için etin içinde hiçbir pembelik kalmaması gerekmektedir.

9 Sos için bütün malzemeleri karıştırın. Damak zevkinize göre malzeme ilavesi yapabilirsiniz.

10 Hazırladığınız tavukları Sakıpağa yoğurt sosu ile servis edin. Afiyet olsun.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler