1Tavukların varsa yağlarını ayırarak başparmak kalınlığında şeritlere kesin.
2 Bir kabın içerisinde marine sosunun malzemelerini karıştırın ve kestiğiniz tavukları sosun içerisine atın.
3 Oda sıcaklığında 30 dakika-1 saat bekletin. Daha sonra pişecek ise tezgâhta bekletmeden buzdolabında maksimum 1 gün bekletebilirsiniz.
4 Düşük ateşte bir tava içerisinde 3-4 parmak kalınlığında kızartmalık yağı ısıtın. Yağ çok kızgın olmamalı. Yoksa tavukların dışı hemen kızarır içi çiğ kalır.
5 Ayrı bir kâsede unlu karışımın malzemelerini karıştırın.
6 Marine sosundan bir su bardağı kadar ayrı bir kaba aktarın.
7 Tavukları tavaya atmadan hemen önce sırasıyla una bulayın, fazla unu silkeleyip marine sosuna daldırın ve son defa tekrar una bulayın.
8 Düşük ateşte dış kabukları hafif koyulaşana kadar pişirin. Tavukların pişmiş olması için etin içinde hiçbir pembelik kalmaması gerekmektedir.
9 Sos için bütün malzemeleri karıştırın. Damak zevkinize göre malzeme ilavesi yapabilirsiniz.
10 Hazırladığınız tavukları Sakıpağa yoğurt sosu ile servis edin. Afiyet olsun.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler