1Fırını 180 C’ye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızın içine yağlı kâğıt ile kaplayın. Kabuklarını soyduğunuz ve çekirdeğini çıkardığınız armutu küp küp kesin. Bitter çikolatayı bıçak yardımı ile parçalara bölün.
2 Küçük bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın.
3 Ayrı bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri çırpın. Karışıma yoğurt ve vanilya özünü ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Erimiş ve soğutulmuş tereyağını spatula yardımı ile karışıma yedirin. Hazırladığınız unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek, tamamen eşit dağılana kadar karıştırın.
4 Kek kalıbına hazırladığını karışımın 1/3’ünü dökün, kapta kalan karışıma hazırladığız armut ve çikolatanın 2/3’ünü karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün ve üzerine kalan armut ve çikolatayı dağıtın.
5 Fırının orta rafında yaklaşık 45 dakika veya göbeğine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
6 Kalıptan çıkarmadan soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler