6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Un Helvası

Un Helvası

Malzemeler

  • 120 gr un
  • 120 gr Sakıpağa Tereyağı
  • 1 su bardağı Sakıpağa Süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Tarifin Hazırlanışı

  30 Dakika
  4 Kişilik

1Kısık ateşte tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyin. Sürekli karıştırarak tereyağını una yedirin.

2 Un ilk başta parça parça olacak sonra sıvılaşıp rengi koyulaşacaktır. Bu süreçte sürekli karıştırılmaya devam edilmelidir.

3 Bir kabın içerisinde süt ve şekeri karıştırın.  Rengi değişen una sütü ilave edin, hızlı şekilde karıştırın.

4 Tava sıcak olduğundan süt sıçrayabilir dikkat edin.

5 Yemek kaşığı yardımıyla porsiyonlayarak sunabilirsiniz.

6 Afiyet olsun.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler