1Havucu rendeleyip, pazıyı ince ince doğrayarak ayrı kaplarda kenara alın.
2 Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. soğanın üzerine havucu ilave ederek bir süre daha kavutmaya devam edin.
3 Doğradığınız pazıyı ilave edin ve üzerine tuz ekleyin. pazının suyu çekilene kadar arada karıştırarak orta ateşte pişirmeye devam edin. soğuması için kenara alın. ayrı bir kapta sakıpağa süzme yoğurt ve sarımsağı karıştırın.
4 Oda sıcaklığındaki pazıyı süzme yoğurda karıştırın. üzeri için tavada zeytinyağını kızdırıp içine ceviz ve pul biber ile toz kırmızıbiber ekleyin. cevizleri hafif kavurup pazı boraninin üzerine gezdirin.
5 Afiyet olsun.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler