1Tavada yüksek ateşte şeker, su ve bal’ı karamel rengi alana kadar arada karıştırarak pişirin. Rengi değişmeye başladığında çok hızlı kararacaktır gözünüzü ayırmayın.
2 Şeker çok sıcak olduğundan sakın tadına bakmayın veya dokunmayın. Güvenli bir şekilde ateşten alın. İçine tereyağı, krema ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Krema sıçrayabilir dikkatli olun.
3 Karameli sıcakken kavanoza aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Karamelin kıvamı bekledikçe koyulaşacaktır. Buzdolabında saklayın, yemeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
4 Hazırladığınız karameli Sakıpağa kaymakla, dondurma üzerinde ya da tatlıların üzerinde tüketebilirsiniz.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler