6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Karamel Sos

Karamel Sos

Malzemeler

  • 200g beyaz toz şeker
  • 60 ml su
  • 1 yemek k. bal
  • 60g Sakıpağa tereyağı
  • 180 gr krema
  • 1 çay k. tuz

Tarifin Hazırlanışı

  15 Dakika
  1 Kişilik

1Tavada yüksek ateşte şeker, su ve bal’ı karamel rengi alana kadar arada karıştırarak pişirin. Rengi değişmeye başladığında çok hızlı kararacaktır gözünüzü ayırmayın.

2 Şeker çok sıcak olduğundan sakın tadına bakmayın veya dokunmayın. Güvenli bir şekilde ateşten alın. İçine tereyağı, krema ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Krema sıçrayabilir dikkatli olun.

3 Karameli sıcakken kavanoza aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Karamelin kıvamı bekledikçe koyulaşacaktır. Buzdolabında saklayın, yemeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

4 Hazırladığınız karameli Sakıpağa kaymakla, dondurma üzerinde ya da tatlıların üzerinde tüketebilirsiniz.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler