1Makarnayı pakettindeki tarifine göre kaynatın. Haşlanan makarnayı süzün ve kapağı kapalı olarak beklemeye alın.
2 Fırını 200 c’ye ısıtın.
3 Bir tencerede eriyen tereyağın üzerine unu ilave edin ve kavurun. Kavrulan unun üzerine sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Hafif akışkan bir kıvama gelen sosun üzerine ağız tadınıza göre tuz, karabiber, rende muskat ve 2 su bardağı rendelenmiş tost peynirini ilave edin ve güzelce karıştırın.
4 Büyük bir fırın kabının içerisinde beşemal sosunu, küp kestiğiniz beyaz peyniri ve haşladığınız makarnayı karıştırın. Üzerine kalan 1 bardak rende tost peynirini serpin ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5 Afiyet olsun.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler