6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Beşamel Soslu Fırında Makarna

Beşamel Soslu Fırında Makarna

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 4 yemek k. Sakıpağa Tereyağı
  • 4 yemek k. un
  • 5 su bardağı Sakıpağa Süt
  • 3 su bardağı Sakıpağa Tost peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı Sakıpağa Beyaz Peynir (küp kesilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Tarifin Hazırlanışı

  25 Dakika
  2 Kişilik

1Makarnayı pakettindeki tarifine göre kaynatın. Haşlanan makarnayı süzün ve kapağı kapalı olarak beklemeye alın.

2 Fırını 200 c’ye ısıtın.

3 Bir tencerede eriyen tereyağın üzerine unu ilave edin ve kavurun. Kavrulan unun üzerine sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Hafif akışkan bir kıvama gelen sosun üzerine ağız tadınıza göre tuz, karabiber, rende muskat ve 2 su bardağı rendelenmiş tost peynirini ilave edin ve güzelce karıştırın.

4 Büyük bir fırın kabının içerisinde beşemal sosunu, küp kestiğiniz beyaz peyniri ve haşladığınız makarnayı karıştırın. Üzerine kalan 1 bardak rende tost peynirini serpin ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

5 Afiyet olsun.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler